sábado, 24 de mayo de 2014

Weeras

L'aplicació de la setmana que toca avui és Weeras;
És una plataforma multieditorial amb continguts digitals que permet treballar amb comunitats educatives, compartir informació, experiències i recursos i fer activitats.
Dins d'aquesta aplicació podem trobar apartats com el correu, l'agenda (per gestionar esdeveniments i les diferents tasques a realitzar), la comunitat (compartir informació, notícies, ...)
Permet un seguiment acadèmic de cada alumne, ja que els resultats de les activitats que es realitzen s'envien directament a la mestra.
L'aplicació que presentem és el Weeras bàsic, però també existeix la versió PREMIUM que és més complexa, ofereix més possibilitats com contactar amb les famílies, controlar l'assistència, crear paquets d'activitats, entre d'altres.
Cal remarcar que és necessari que el centre tingui un compte Weeras perquè l'alumne pugui ser usuari.

Bitesize

I aquí tenim una altra de les aplicacions de la setmana, el Bitesize;
L'aplicació és útil per l'escola perquè ens permet treballar diferents matèries en anglès.
Cal destacar que és una aplicació que ofereix la BBC. Cada una de les activitats està molt ben organitzada i ofereix un vídeo de presentació, l'activitat, una informació teòrica i un qüestionari. D'aquesta manera els alumnes treballen la comprensió oral i escrita en anglès, i a la vegada continguts d'altres matèries com són: les matemàtiques, les ciències i l'anglès.


My Documenta

Més aplicacions de la setmana, aquest cop tenim el conegut My Documenta;

És una eina molt útil en qualsevol context educatiu, és una aplicació completament gratuita i només cal registrar-se i començar a crear.


A My Documenta podràs fer una plantilla completament modificable, on podràs reunir imatges, sons, vídeos i text en un mateix document. 
Amb aquest programa podràs: 
-  Programar una Unitat didàctica.
-  Repassar un tema del llibre desglossat en diferents apartats
-  Treballar 1 autor.
-  Repassar conceptes de cara a un examen.
-  Com a presentació powerpoint.
- Com a l'e-portfoli que creix amb l'estudiant i l'acompanya durant la seva vida educativa. Treball diari dels alumnes de tots els nivells i àrees.
-  Treballs en col·laboració entre alumnes, professors, escoles i universitats.

Befunky

Una aplicació de la setmana més, el Befunky;

Es tracta d’una aplicació molt funcional i senzilla d’utilitzar, en la qual no cal registrar-se. És un editor en línia d'imatges, amb múltiples opcions i eines d'edició.

És un recurs útil per a tots els públics, però a nivell didàctic és una bona eina per desenvolupar la creativitat dels alumnes, ensenyant-los a editar imatges que podran utilitzar en treballs, blocs, presentacions o bé compartir-les a les xarxes socials.



Feu-hi una ullada, i editeu imatges si voleu!